Houtbouw.

Houten veranda's, overkappingen, carports, bijgebouwen, mantelzorgwoningen, schuren en stallen.

Van bouwpakket tot maatwerk, zolang het maar van hout is en van goede kwaliteit. Ook voor aanpassing van uw al bestaande houtbouw object kunt u bij mij terecht.

Vaak word ik gevraagd voor het plaatsen van een tuinhuisje dat de klant ergens op internet heeft gezien of krijg ik de vraag of ik een bestaande overkapping groter kan maken of aan kan passen. En ja, natuurlijk kan dat!

Bouwpakketten. Ik lever zowel bouwpakketten uit eigen assortiment als maatwerk wat geheel uit ruwmateriaal bij u op locatie wordt gebouwd. Er is dus altijd een mogelijkheid om uw wensen te vervullen, afhankelijk van uw budget. Bouwpakketten zijn goedkoop in aanschaf en door het vooraf montage gereed gemaakte product, makkelijk en snel te monteren. Let wel, een bouwpakket is een bouwpakket. Een bouwpakket wordt niet door mij aangepast, zodat het alsnog een maatwerk product wordt. U kunt bouwpakketten zelf aanschaffen bij uw leverancier naar keuze of uit mijn te leveren assortiment kiezen met garantie.

Maatwerk. Samen met u maken we een ontwerp, aangepast op de wensen en mogelijkheden ter plekke. We maken een keuze van fundering en vloerafwerking, houtsoort, afwerking van het hout (natuurlijke vergrijzing of verduurzamingsmiddelen) en verdere detailafwerking, type dak en materiaal. De keuze van houtsoorten is vrijwel onbeperkt, maar meestal valt de keuze op; Geïmpregneerd hout, Oregon Pine, Lariks, Eiken of Kastanje. Vurenhout wordt alleen gebruikt daar waar het niet veel te leiden heeft, bijv. een droge constructie. Wilt u maatwerk, maar niet de prijs van maatwerk, kan Vuren ook, maar dan zonder enige garantie en daar tekent u dan ook voor!

Aanpassen van bestaande houtbouw. Heeft u een bestaande overkapping, carport, veranda of iets dergelijks, dan kunnen we die ook aan uw wensen aanpassen. Een mooi voorbeeld is de met planten overgroeide carport die ergens op deze site tussen de referenties staat. De carport was overgroeid met mooie oude planten, maar de klant wilde er een schuur plaatsen. We hebben toen gekozen om van de carport een schuur te maken en zo de beplanting te behouden. De carport is door mij op de gewenste hoogte opgevijzeld en voorzien van een nieuwe fundatie en afwerkvloer. Daarna is rondom een gevelbekleding aangebracht van gepotdekselde Douglas planken en deuren e.d. Ook een overkapping kan bijv. worden verlengt of verhoogd met behoud van de bestaande constructie en hergebruik van materialen. Kortom: laat uw wensen weten en we maken er samen een mooi product van.

Mantelzorgverblijven. Ik kan u een mantelzorgverblijf leveren als aanbouw aan uw woning of als vrijstaande woonruimte. Hierbij werk ik uitsluitend met houtbouw, dus geen gemetselde gevels of kant en klare units. De mantelzorg ruimte kan naar wens en behoefte voorzien worden van alle zorg hulpmiddelen die ik zelf in het assortiment heb. Ook alle elektra, loodgieterswerk en afwerking is in eigen hand. U heeft dus één aanspreekpunt voor de gehele realisering van de mantelzorgwoning.

De Kwaliteit. Het maakt mij niet uit of ik het materiaal zelf lever of dat u dat zelf aanschaft. Wat wel van belang is, is dat de kwaliteit van het (reeds bestaande) materiaal zeer goed is. Immers, van een krot kan ik geen paleis maken.

Als u zelf het materiaal levert, bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Dat geld ook voor al bestaande materialen en constructies. Als ik alle materialen nieuw of beter gezegd; vers, levert, dan heeft u daar garantie op. Maar ik lever alleen die materialen waar ik zelf mijn inkoop kanalen voor heb. Ik ga dus niet voor u inkopen bij een willekeurig, door u geselecteerde leverancier. Als ik van uw tuinhuisje bijv. het raam en de deur vervang, wil dat niet zeggen dat ik vervolgens insta voor gebreken die voortvloeien uit het werken van de oude constructie/materialen.

Houtsoorten. In houtbouw kunt u kiezen voor diverse houtsoorten. Van het goedkope Vuren tot duurzame houtsoorten zoals Oregon Pine (Douglas). Kiest u voor een houtbouw constructie of gebouw van Vurenhout, moet u er rekening mee houden dat dit niet duurzaam is. Vurenhout werkt; krimpt erg en scheurt veel en heeft geen lange levensduur. Maar daar is de prijs dan ook naar. Zelfs met de meest kostbare verduurzamingsmiddelen, blijft de basis Vuren en dus kwalitatief niet geweldig.

Kiest u voor bijv. Oregon Pine eiken, kastanje of Lariks, dan is de duurzaamheid in de basis al goed. Zelfs onbehandeld zal het product zo'n 15 tot 20 jaar goed blijven. Wanneer u het dan ook nog eens regelmatig verduurzaamd met bij onze 'Goereese Schuren' koolteer, dan kan het een leven lang meegaan. Uiteraard zal ook Oregon Pine (Douglas), eiken, kastanje en Lariks hout werken en droogte scheuren gaan vertonen. Immers alle hout werkt, krimpt en scheurt onder invloed van temperatuur- en vochtigheid verschillen. Het werken en scheuren van hout geeft karakter aan het uiterlijk. Dit is een keuze, een keuze voor natuurlijke materialen.

Samenwerking met 's lands beste houtbouwer, Oude Hengel uit Twente.

Bouwen met hout, het mooiste en duurzaamste bouwmateriaal wat er is. Als echte hout freak en natuur liefhebber werk ik graag met hout. Echt hout! Mooie stammen die verzaagt zijn tot planken en balken, waarvan wij dan weer de mooiste werkstukken kunnen maken. Opzoek naar een goede leverancier van eerlijk hout kwam ik al gauw terecht bij Douwe een oud klasgenoot van de MTS voor de Hout- en Meubileringsbedrijven (nu Hout&Meubelcollege genaamd). Douwe had vroeger een zaagmolen in Ootmarsum, Twente. Helaas is de oude molen ingeruild voor een hypermoderne zagerij in Duitsland, maar het ambacht is gebleven. Hier betrekken we nu al het houtenconstructie materiaal, van Douglas/Oregon Pine tot Eiken. Uw constructie wordt daar machinaal gemaakt en van alle verbindingen voorzien. Het geheel wordt als een bouwpakket samengesteld en kant en klaar op uw locatie bezorgd. oude-foto-molen

Zo kan uw constructie in korte tijd worden opgebouwd. Uiteraard is er ook het nodig werk qua voorbereiding. Het terrein waar uw houtbouw komt moet egaal zijn en er zal een goede fundering moeten worden gemaakt. Die fundering is afhankelijk van de grote van het gebouw.

Als de constructie is geplaatst, komt de afwerking. Wilt u een stenen muur of een gepotdekselde wand of andere betimmering? De keus is aan u, er kan veel. Ook de afwerking binnenin is helemaal naar uw wens te maken. Door de veelzijdigheid van ons bedrijf, is het zelfs mogelijk om ons de inrichting met meubels en accessoires te verzorgen. Wat uw wensen ook zijn, wij nemen u alle zorg uit handen.

Hoe gaan we te werk?

Als u contact met ons opneemt, komen we vrijblijvend bij u langs om de wensen door te nemen.

Wilt u een 'kleine' schuur in de tuin of een 'grote' schuur of bijgebouw? Kleine schuren en bijgebouwen, bouw ik zelf ter plaatse. Geheel naar uw wens en van ambachtelijke kwaliteit. In ieder gewenste houtsoort, mits van goede kwaliteit, zodat ik er garant voor kan staan.

Grote schuren en bijgebouwen doe ik in samenwerking met zagerij de Oude Hengel. Zij zijn experts op dit gebied en maken uw gebouw prefab in de zagerij. Samen bouwen we uw gebouw op, op de door u aangewezen plek.

Hoe gaat dat in zijn werk?

In eerste instantie maak ik een praatplaatje samen met u. Dit bestaat uit uw wensen en een door mij gemaakte schets van uw idee. Tot zover is het gratis. Afhankelijk van of u een bestaand ontwerp wil of een eigen ontwerp, betaald u ontwerpkosten. Uiteraard krijgt u vooraf te weten wat de ontwerpkosten zijn, dit is afhankelijk van het aantal vierkantenmeter. Voor een bestaand ontwerp, betaald u uiteraard niets aan ontwerpkosten. Deze bestellen we gewoon en laten die bezorgen. Ook voor eenvoudige constructies, die we gewoon kunnen maken aan de hand van door mij zelf gemaakte tekeningen, kosten u niets. Zijn het echter houtconstructies die aan allerlei bouwkundige eisen moeten voldoen, dan maken we gebruik van een door de zagerij aangeboden constructeur.

Een eigen ontwerp.

De constructeur maakt elk ontwerp als animatie in full color 3D op uw eigen perceel op de Google maps kaart van uw omgeving. U kunt exact zien met bewegende beelden wat het resultaat gaat worden. Wilt u een andere kleurstelling of ander materiaal gebruik beoordelen. Slechts een paar muisklikken en u ziet meteen het resultaat. En het ontwerp leeft echt omdat u het van alle kanten kunt bekijken. Zelfs op uw eigen tv, PC, laptop, tablet of smartphone. Thuis of onderweg? Binnen 2 tot 4 weken na opdracht plaatst de ontwerper het ontwerp in 3d op youtube. Alleen u kunt dit bekijken. Daarna ontvangt u van ons een offerte voor de houtbouw met gebinten.

Keuze A - Omzetten van 2D naar fullcolor 3D animatie - zonder verdere verplichtingen - vanaf € 15,00/m2.

U heeft zelf een idee, schets of 2D-tekening van uw gebouw gemaakt of laten maken door een architect of tekenburo. Maar daarbij nog niet het juiste gevoel of click, vaak omdat het slechts 2 dimensies zijn, alleen op papier en meestal zwart wit. Maar hoe ziet het ontwerp er dan in 3 dimensies uit? Sterker nog, hoe ziet dat er uit op u perceel. Welke kleurstelling moet u kiezen? Wat vindt uw omgeving ervan?

Keuze B - fullcolor 3D ontwerp service met animatie - zonder verdere verplichtingen – vanaf € 20,00/m2

U heeft zelf slechts gedeeltelijk of totaal nog geen idee, schets of ontwerp van uw gebouw gemaakt of laten maken, maar u wilt van de ontwerper een ontwerp met gebinten op basis van zijn ervaring, referenties en wat u gezien heeft op deze website. Geef het uit handen en laat u verrassen. We zijn ervan overtuigd dat we u kunnen boeien en uitdagen met onze ontwerpen. We adviseren u op basis van ter plaatse geldende regels, mogelijkheden en onmogelijkheden. En bepalen met u samen het bouwbudget.

Keuze C - full-service 3D-Ontwerp, met aanvraag omgevingsvergunning, evt inclusief leveren of bouwen van het object – vanaf € 28,00/m2

U heeft zelf slechts gedeeltelijk of totaal nog geen idee, schets of ontwerp van uw gebouw gemaakt of laten maken, maar u wilt van de ontwerper een ontwerp met gebinten op basis van onze ervaring, referenties en wat u gezien heeft op deze website. Geef het uit handen en laat u verrassen. We zijn ervan overtuigd dat we u kunnen boeien en uitdagen met onze ontwerpen. We adviseren u op basis van ter plaatse geldende regels, mogelijkheden en onmogelijkheden. En bepalen met u samen het bouwbudget.

Bovendien ontvangt u van het ontwerp full-color 3D afbeeldingen in PDF per email van alle aanzichten en een aantal details van het definitieve ontwerp. En alle aanzicht- en principedetail tekeningen in een digitale set in PDF formaat per email en wij starten voor u de omgevingsvergunning procedure op voor fase I (toetsing en welstand)

Gaat uw gemeente in principe akkoord op basis van het ontwerp en past het binnen het bestemmingsplan dan zullen ze vragen om aanvullende gegevens (fase II), tekeningen, details en berekeningen. Voor fase II van de omgevingsvergunning worden de detail tekeningen en (constructeurs)berekeningen t.z.t. de werkzaamheden uitgevoerd door de partijen die betrokken worden bij de uitvoering ( de kosten worden in de begroting opgenomen) Ook zullen we in overleg met u offertes aanvragen voor de bouwkundige werkzaamheden van het gebouw. U kunt zelf beslissen met wie u in zee gaat en de bouwbegeleiding doen wij.

Opties:

- de bestaande situatie/bebouwing intekenen kost € 15,00/m2 extra
- wilt u ook bouwbegeleiding van het project dan kost dit € 20,00/m2 per te bouwen object extra.
- minimale kosten voor A en B = €390,-

checkhier

Check hier of u een bouwvergunning moet aanvragen bij uw gemeente.

- minimale kosten voor C = € 830,-

Wilt u vooraf weten of u een bouwvergunning nodig hebt, check het hier: -->

Afkoop auteursrecht - De ontwerpservice verplicht u tot niets.

Wilt u het ontwerp gebruiken om ook offertes van andere aanbieders op te vragen dan hebben we daar geen problemen mee. Wilt u onze naam en logo uit het ontwerp verwijderd hebben dan kost dit € 15,00/m2 extra en daar mee koopt u de gebruiks- en auteursrechten af..Heeft u ons de ontwerp kosten betaald dan kunt u er mee doen wat u wilt.

Architect of tekenbureau?

Natuurlijk kunt u ook een ontwerp aanleveren van een architect of tekenbureau. Wij ontvangen ze graag digitaal zodat we u een offerte kunnen maken. Heeft u van uw architect of tekenbureau een platte 2D tekening en wilt u deze omzetten naar een fullcolor 3D tekening, animatie of film?

Wat kost een architect of tekenbureau?

Als u een architect of tekenbureau inschakelt kost u het ontwerp en aanvraag omgevingsvergunning meestal tussen 5% en 10% van de totale bouwkosten en bent u minimaal het dubbele kwijt.

We doen u vrijblijvend een schriftelijk voorstel op basis van aangeleverde gegevens bij u thuis.

Bezoek aan de zagerij van de Oude Hengel.

Als u het leuk vindt om te zien hoe uw houten constructie gemaakt wordt, kunt u samen met ons een bezoek brengen aan de zagerij. We rijden dan samen, maar ieder op eigen gelegenheid naar Duitsland. Hier bekijken we dan de houtzagerij en hout opslag en kunt u in de machinale zien hoe de constructies gemaakt worden. Na afloop een door mij aangeboden picknick lunch aan de bosrand met broodjes en verse koffie/thee.

Betalingscondities zijn voor dit product afwijkend t.o.v. onze Alg. Voorwaarden.

Wij waarderen uw opdracht maar roerige tijden vragen voor uw en onze zekerheid een zo gering mogelijk risico, een passende betalingsconditie en projectafhandeling. U ontvangt uw bouwpakket, wij de betaling.

Daarom hanteren wij de volgende condities:

- 1ste termijn = 50 % bij opdracht om de werktekeningen op uw naam te zetten en te mailen.

- 2e termijn = 50% u ontvangt 7 dagen voor aflevering de laatste termijn factuur met een aantal digitale bewijsfoto’s dat uw bestelling gereed is voor transport. Uw betaling ontvangen wij graag uiterlijk 3 dagen voorafgaand aan aflevering van het materiaal. Na ontvangst van deze termijn wordt het transport ingepland en wordt het pakket binnen 3 dagen opgeladen en bezorgd indien transport bij de opdracht is inbegrepen en bevestigd. Standaard is onze prijs zonder transport.

Bestellingscontrole.

We willen u 100% zekerheid bieden daarom kunt u kunt zonder afspraak op eigen gelegenheid ten allen tijde nadat u de 3e termijn factuur heeft ontvangen uw eigen, door ons op uw naam gewaarmerkte, bestelling bij onze fabriek tijdens kantooruren controleren op volledigheid en kwaliteit.