Tegelzetten

Het leek er even op dat werken met cementgebonden materialen niet meer mogelijk was, door een opgebouwde Chromaat allergie. Dat zou betekenen dat ik geen badkamers, tegelwerk en metselwerk meer kon doen.

Maar.. gelukkig zijn er ook Chromaat arme producten. Ardex leverancier van bouwstoffen zoals tegellijm en voegsel bod uitkomst. Ardex heeft Chromaat arme producten, welk qua prijs gelijk zijn aan de gewone bouwstoffen. Met o.a. Ardex X77 kunnen we gewoon blijven tegelen, zonder dat ik weken lang met uitslag en andere huidproblemen rond loop.

Uiteraard zijn er naast Chromaat arme producten ook PBM’s nodig, zodat ieder contact tussen de huid en cementgebonden materialen uitblijft. Zo vond ik bij Coop. Westvoorne een stuk werkkleding, dat gebruikt wordt in de visverwerking en bestaat uit een overgooier met mouwen en buikvlak van waterdicht materiaal. Lokaal een ‘Aâpie’ genaamt, die ik wel kon van vroeger, maar toen waren ze nog ketelpak blauw met kunstleren mouwstukken. Nu zijn ze iets opzichtiger 😉

Maar hiermee gaan we het weer proberen en hopelijk blijven we hiermee de allergie de baas.

Dus, wilt u de badkamer verbouwen.. ik ben er klaar voor!