Houtrot Reparatie

Zachte stukken in uw kozijn, deur of raam? Dit duid op houtrot.

Gaat u mij informatie vragen?

Mail dan met foto’s!

Anders kan ik u niet helpen, ik kan immers via de telefoon niets zien!

 

Is het houtrot of houtworm?

Houtrot is een schimmel, met impregneer kan dit gestopt worden.

Met een beetje pech, lepelt u er zo een gat in. Totale vervanging is niet perse nodig.  Vaak kan beginnende houtrot worden gestopt en gerepareerd. Grote aangetaste delen kunnen met deelvervanging worden hersteld. Dit is afhankelijk van wat er mogelijk is en welke oplossing het goedkoopst is.

Houtworm, herkenbaar aan de kleine wormgaatjes, dat is een ander verhaal. Houtworm kan jaren in het hout leven, zonder dat je dit ziet, soms wel 10 jaar. De larve van o.a. de boktor, eet een heel gangenstelsel door het aangetaste hout. Houtworm is in de volksmond een verzamelnaam voor een aantal soorten kevers die beschadigingen aan hout toebrengen, zoals de huisboktor (ook wel bekend als boktor), de spinthoutkever, de gewone houtkever en de bonte knaagkever. De term ‘houtworm’ wordt gebruikt voor de larve- of wormfase van het insect, waarin het gaten boort in hout en hout eet.

Zit er houtworm in uw kozijn, raam of deur… Sorry! Maar dan zit het vermoedelijk ook in de omliggende houten delen.

Raadpleeg zo snel mogelijk een specialist zoals; www.rentokil.nl, www.houtwormcentrale.nl of www.beestjeskwijt.nl, zonder professionele behandeling wordt heel uw huis aangetast van dak tot meubels. Duizenden euro’s schade zijn het gevolg. 

 

Hoe gaan we te werk?

U stuurt een mail met foto’s. Aan de hand daarvan beoordeel ik of ik er iets mee kan.

Vervolgens maak ik een bezoek afspraak. (zie Covid19 maatregelen)

Tijdens het werkopname bezoek neem ik de werkzaamheden en benodigde materialen op. Ik geef geen mondelinge prijsopgave.

Per e-mail krijgt u een offerte met alle  werkzaamheden en verdere afspraken. Alle afspraken worden altijd schriftelijk bevestigd.

 

U gaat akkoord met de offerte.

Dan wordt het werk ingepland, u ontvangt een materiaalfactuur en de materialen worden ingekocht.

 

Werkzaamheden.

De werkzaamheden kunnen bestaan uit het vullen van de reparatie of een deelvervanging.

Houtrot reparatie. Het rotte hout wordt tot op het gezonde hout verwijderd. vervolgens wordt het gezonde hout geïmpregneerd, waarbij de sporen van de schimmels worden vernietigd en het hout versterkt. Het gat wordt gevuld met houtrot reparatie pasta en bij grote gaten deels gevuld met nieuw hout. Dit noemen we lamineren. 

 

Deelvervanging. Grote rotte delen worden weg gezaagd en vervangen met nieuwe houten delen. Dit is deelvervanging.

Vervolgens worden de delen geschuurd en geplamuurd, gegrond met grondverf en afgelakt met Sikkens binnen of buitenlak.

e.e.a. is afhankelijk van wat er in uw offerte is opgenomen.

We werken altijd met Sikkens lakken en Polyfilla houtrot reparatie middelen beide van Akzo Nobel.

Polyfilla is een internationale specialist: Meer dan 50 jaar ervaring en focus
Al meer dan 50 jaar ontwikkelen wij reparatie- en egaliseermiddelen voor specialisten in de bouw. Op basis van onze expertise weten we dat het noodzakelijk is om de ondergrond goed voor te behandelen om het beste eindresultaat te verkrijgen. Onze innovaties zijn daarom gericht op een vlotte en optimale voorbereiding zodat een perfect en duurzaam resultaat binnen ieders bereik ligt. We willen inspelen op de behoeften van professionele schilders, hun productiviteit verhogen en ervoor zorgen dat onze voorbereidingsproducten perfect te gebruiken zijn in combinatie met alle grote verfmerken. Ons productassortiment maakt het mogelijk om het maximale uit uw schilderwerk te halen en van elke opdracht een succes te maken. Met Polyfilla Pro heeft u een lengte voorsprong op een onberispelijk eindresultaat.

Knowhow: eigen productie en specialistische gefocuste R&D
Elke dag streven technici en specialisten in onze laboratoria ernaar om onze producten te verbeteren, zodat nog efficiënter kan worden gewerkt. Dankzij onze samenwerking met gerenommeerde verfmerken kunnen onze voorbereidingsproducten perfect gecombineerd worden met de meest gangbare bouwverven. Bovendien houden we de vinger aan de pols bij schilders zelf om onze producten verder te optimaliseren. AkzoNobel, gespecialiseerd in bouwverven, hecht er veel belang aan om vakmensen producten van hoge kwaliteit ter beschikking te kunnen stellen voor een perfecte afwerking.

Compleet assortiment mineraal, hout, specialiteiten
Of het nu gaat om het schilderen van binnenmuren, houtwerk of gevels: de ondergrond moet altijd eerst worden gereinigd, gerepareerd en geëgaliseerd. Aan de zorg waarmee dit voorbereidende werk gebeurt, herkent u de echte vakschilder. Polyfilla Pro is ontwikkeld vanuit een grondige kennis van de dagelijkse schilderspraktijk. Deze kwaliteitsproducten staan helemaal in dienst van goed vakmanschap. De kern van het assortiment wordt gevormd door reparatie- en egaliseermiddelen voor binnen en buiten. Daarnaast biedt Polyfilla Pro een totaaloplossing voor duurzaam houtrotherstel en –onderhoud en een assortiment speciale voorbereidingsproducten. In dit complete aanbod vindt u voor elke toepassing de beste oplossing.

Bron: https://www.polyfillapro.com/nl-nl/visie/