Ik ben John Rietdijk, groot en levenswijs geworden in Goedereede, de stad waar nog altijd mijn hart ligt.

De stad waar ik als kind mijn vrijetijd doorbracht op de boerderij van Fa.Komtebedde tussen de koeien en landbouw.

De stad waar ik de mooiste jeugd heb gehad die je maar kan bedenken.

Nu woon ik in Stellendam, een dorp bekend van z’n visserij en vooral de beste Gornet (garnaal) van heel de wereld.

Ooit begonnen na een MTS (Niveau 4) opleiding Houthandel spec. Economie en Keukeninrichting op de MTS voor de Hout- en Meubileringsbedrijven (tegenwoordig Hout & Meubelcollege) te Rotterdam bij Keukeninterieur Brielle. Keukeninterieur Brielle was een veelzijdig bedrijf dat zelf keukens maakte en spuite.

Na het faillissement van dat bedrijf, ben ik samen met mijn ouders een keuken, badkamer en interieur bedrijf begonnen, Life Style Goedereede, waarbij creativiteit de basis was van alle ontwerpen. Niets was te gek, zolang het technisch te maken was. De meest luxe materialen, hightech apparatuur. We hebben veel klanten blij mogen maken met een totale inrichting van keuken, badkamer en woonruimte met speciaal voor hun ontworpen en vaak handgemaakte meubels. Dit bedrijf verzorgde het totale pakket, van verbouwing (uitbouw) van de woning tot het bekleden van wanden en vloeren met natuursteen. Helaas heeft het bedrijf door toedoen van de (Rabo)bank niet de kans gekregen een goede basis neer te zetten en moest het uiteindelijk na 5 jaar weer sluiten. En bleven we gesloopt achter.

De jaren daarna ben ik bij heel veel bedrijven werkzaam geweest. Kapot en zoekend naar mezelf en wat ik met dit leven wil. Van kleine bedrijven tot multinationals in zowel; bouw, beveiliging, horeca als industrie. Ik vond het niet. De creativiteit en zelfstandigheid van weleer, kon ik nergens kwijt. Verloren jaren, die nooit meer terug komen.

Naast mijn werk, in mijn vrijetijd ben ik jaren werkzaam geweest als geluidsman voor diverse artiesten en geluidstechnische bedrijven en heb shows opgebouwd voor beginnende (kinder)artiesten tot een show in de Brabanthallen in Den Bosch voor Nick & Simon. De opleiding voor geluidstechnicus heb ik gevolgd van Peter van Gennip bij de popcentrale in Dordrecht.

Als er dan nog tijd over was, zette ik mij in als vrijwilliger bij Het Nederlandse Rode Kruis op evenementen, Bij de Ouddorpse reddingsbrigade, de Dierenambulance, Scouting Goedereede, Buurtpreventie, Oranjevereniging, Aseal, en de Ouddorpse Nieuwjaars duik op 1 januari van het nieuw jaar. Vaak dankbaar werk, vaak ondergewaardeerd. 

Al deze ervaringen heb ik gebundeld en hiermee is de basis gelegd voor het klussen en dienstverlenend bedrijf, JohnRietdijk.nl. Ik hoop weer het plezier in mijn werk en dus leven te vinden, met het doen van leuke klussen. Het bedrijf is zowel idealistisch als commercieel, want ik zal er uiteindelijk, net als u, ook van moeten leven en mijn pensioen mee moeten betalen. Maar de prijzen zijn nooit hoger dan noodzakelijk en ik sta altijd open om met u mee te denken om voor u het mooiste resultaat tegen de beste prijs te realiseren.

Ik ben principieel tegen “zwartwerken”. Vraagt u mij dat dus niet! Want immers al onze maatschappelijke voorzieningen waar u en ik gebruik van mogen maken, worden betaald door de belastingen die u en ik afdragen.

Dit ben ik, vandaag. Morgen als ik u heb leren kennen, ben ik weer een rijker mens.  😉

Tot ziens, groetjes,

John Rietdijk